Träningsdagarna!

Hej bloggen, både Torsdag o Fredag har ja träna denna veckan :D!

Torsdagens träning ;
Hela passet gick väll helt okej tycker ja! Vi övade faktiskt nästan hela lektionen på bakdels vändningar och slutor.
bakdelsvändningarna kan hjälpa mig en heldel i hoppningen! Eftersom Robby är den lite kraftigare typ av häst så uppstår det lite problem när vi ska göra snäva svängar osv.. men om ja då övar mycket bakdelsvändningar (även kallad galoppiruett) och får bak han på bakbenen så att han inte korsar dom utan vänder hela tiden mot öronen så går det mycket fortare och smidigare att vända.
I början av ridpasset förstog han inte riktigt vad han skulle göra och det var då slutorna kom in, sen så gick ja som på en liten 5 kant kan man säga fortfarande i slutaböjningen och sedan gick runt, och det blev faktiskt några riktigt bra "svängar", då han inte korsade benen.
Sedan övade vi på slutorna i galoppen och det gick faktiskt riktigt bra! han är välditg lyhörd och känslig för mina skänklar så ibland så tryckte ja lite för mycket och då blev han tyvärr förböjd!  men även där fick j a några riktigt snygga slutor i galoppen !
Ska forsätta öva på detta , för Robby lär sig fort och detta är ju en stor hjälp senare i hoppningen!
:D

Fredagens träning ;
Dagens träningspass var som en fortsättning på gårdagens arbete..
börade passet med att ja satt i skritten och övade på slutorna och bakdelsvändningarna. Fick till några riktigt bra steg där faktisk! sen i traven så övade ja lite sidförande rörelser i traven så som; skänkelvikningar, öppnor och slutor. Slutorna igår hade Robby lite svårt för eftersom han inte riktigt förstod hur han skulle göra utan del blev bara lite vimsigt men idag gick et mycket bättre och det blev hela långsidor med slutor ! Super va han lär sig snabbt! :D I galoppen övade jag oxå öppnor och slutor och den förvända galoppen! Började för ungefär sen en månad sen med att öva och stärka den förvända galoppen. Nu gör bi förvänd galopp utan problem!
Han kändes väldigt mjuk och genom riden idag.
Passet gick jätte bra och när vi kom hem såg det nästan ut som om ngn hade badat Robby så svettig var han ;) haha stackarn <3

I morgon (lördag) får han iaf vila ,härligt för han!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0